DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2013

PROBĚHLÉ AKCE 2013

Silvestrovský výšlap na Dvoračky

31.12.2013 - poslední akcí tohoto roku byl silvestrovský výšlap na Dvoračky :) Nechtělo se nám lenošit u televize a raději jsem vyrazila psiska trochu unavit, aby večer byli spokojenější a lépe snášeli ohňostroje. Naše sestrava se skládala ze 2 lidí a 5 psů :) nebo-li já s Maxe a Fidorkou a Stáňa s Falcem, Fíkem a vypůjšenou Sárou ( to je maminka Falca ). Trochu se tím způsobovali nahoře rozruch ale bylo to prima. Na Dvoračky jsme vyrazili od nás, přes Končiny, počasí nám vyšlo pěkně, sluníčko i nahoře sníh. Trasa byla dlouhá něco přes 20 km, takže jsme se pěkně prošli :) Nafotitli jsme krásný fotky a moc si to užili :) Silvestra všichni přežili a do nového roku vstoupili s plných silách :)

fotky zde

 

   

   

 

 

Závod dogdancingu Vánoční dárek

21.12.2013 jsme se zúčastnili s Maxíkem závodu dogdancingu Vánoční dárek v Horních Počernicích. Téma bylo dáno vánoční, tak jsem se rozhodla pro českou písničku ( bez žádných červeno-bilých věcí souvisejícím se Santa klausem ), a to na písničku Zima, Zima, Zima, Byla jsem moc zvědavá jak to budem Max zvládat a moc mile mě překvapil. Cvičil krásně, skvěle se soustředil a moc ho to bavilo. I prvky, které se mu nechtějí moc dělat, tam dělál na výborně. Nakonec jsme získali 4. místo z 25. účastníků, což je naprosto úžasné. Jsem na něho moc pyšná, je to můj bobíček úžasný :) doufám, že takhle bude pracovat i příští rok :)

video: zde

fotky od M. Irglové

  

  

 

od Stáni Horáčkové

                                

 

Sraz berňáčků i jiných plemen v Prachovských skalách

 

  

26.10.2013 – Nezisková organizace bernský salašnický pes v nouzi pod vedením Evy Nývltové konala sraz berňáčků v Prachovských skálách, ale zvaná byla všechna plemena, tudíž jsem přemluvila kamarádku Stáňu abychom tam jeli :). Já brala Fidorku a Stáňa Falca. Zrovna se tam přispívalo pro záchranu bernáčků tak všichni přispěli.

Byl to moc pěkný výlet, moc se mi líbilo být opět mezi berňáčky, jsou to prostě úžasní psi! Počasí vyšlo krásně, prošli jsme krátkou okružní trasu, ale i tak jsme si to moc užili!

     

  

 

Velká Pardubická

 

13.10.2013 – Jelikož kamarádka měla od školy zadáno aby se účastnila akce s koňmi a posoudila welfare koní, byla jsem pozvána abych s ní jela na Velkou Pardubickou. Vzala jsem s sebou hárající Fidorku aby si zvykala mezi lidmi. Ze začátku se nám tam líbilo, koně byli opravdu krásní a Fidorka to zvládala úžasně. Koukali jsme na závody a až na řadu přišel hlavní závod a to Velká Pardubická.... startovalo 20 koní a do cíle doběhlo 6 koní :/ k tomu bohužel si jeden z koní s číslem 12 ( irský kůň ) zlomil nohu a byl utracen na místě. Opravdu jsme nepochopili, že jen opravdu pár lidí se nad tím zraněním zarazilo a ostatní fandili dále jako by se nic nestalo :( což mi připadalo velmi smutné, pač ten krásný kůň přišel o život a téměř nikdo se nad tím nezastavil, to si opravdu nezasloužil. Prostě poprvé a na posledy, pač mezi lidmi, kterým nejde o koně, ale jen o fandění či sázky opravdu nepatřímě a už se mezi ně nechceme nikdy dostat!! Krásní koně přichází o život jen kvůli pobavení lidí, kteří si jich snad ani neváží.... :( :(

Já koně miluji, proto příště určitě na jinou akci než na dostihy!!

      

fotky zde 

 Další výstup na Sněžku

  

4.10.2013 - krásný počasí nás opět dokopalo k dalšímu výletu a opět na Sněžku. Konečně jsme mohli vzít i Fidorku, která s ujitím trasy neměla ani nejmenší problém. Takže naše sestava já s Maxem a Fidorkou a Stáňa s Falcem a Fíkem. Počasí bylo kouzelné, to modro :). Nahoře tedy neskutečně foukalo, i první sníh jsme viděli, ale celý výlet se moc vydařil, příští rok se tam chystáme opět a určitě ne jen jednou :D

fotky zde

 

 

  

Dogtrekking Pojízeří za sluncem

21.9. - s Maxem jsem vyrazila na další plánovanou akci a to na dogtrek v Jesenným. Jelikož jsem den před tím proležela v posteli a nebylo mi zrovna dobře, tak jsem se ráno rozhodla zúčastnit a nelituji :) Přihlášený jsme byli na trasu výlet 26 km. V naší obvyklé skupince: já a Max, Stáňa s Falcem a Fíkem, a Michal tentokrát se svým novým pejskem Matýskem.

Trasa byla moc krásná, nejhezčí co jsme kdy ze treků šli, ale bohužel počasí nevyšlo vůbec, do 13 km pršelo stále a poté to už bylo lepší a ke konci i sluníčko na nás vykouklo.

Celou cestu byla legrace, všude samé bláto, mokré kamení a klouzavé kořeny, takže o protažení všech svalů nebylo nouze a dost lidí se potkalo i se zemí, ale prostě legrace musí být, a všichni to brali se smíchem na tváři :)

Konečné umístění naší skupinky bylo od 5. místa ze 17 účastníků, takže naprostá spokojenost :)

Moc děkuju organizátorkám, především Věrce a Julce, bylo to príma a příští rok i s Fidourkou určitě zas :)

Návštěva v Peřimově

20.9. - s Fidorkou jsem opět zamířila  ke Stáně do Peřimova aby si pohrála se psíma kamarádama

Výlet na Klokočské a Betlémské skály a zříceninu Rotštejn

19.9.-  na tento den jsme naplánovali další výlet a tentokrát ve složení já, moji rodiče, Max a Fíďa. Počasí nám moc nepřálo, ale na to jak hlásili tak to bylo ještě dobrý, jen chvílema pršelo a mělo to i výhodu trasu jsme procházeli zcela sami a nikde nikdo nebyl.

Byl to skvělý výlet a doufám, že příští rok tam opět vyrazíme :)

     

Podještědská výstava Liberec - krajská výstava psů

14.9.- poprvé jsme se s Fidoukou zúčastnily výstavy :) Jelikož to byla pro nás obě premiéra, měla jsem obavy jak to dopadne. Přihlásila jsem se na Podještědskou výstavu v Liberci - krajská výstava psů všech plemen. S Fíďou jsme moc netrénovaly, moc jsem se bála, že bude pana rozhodčího vítat jak má normálně ve zvyku, ale bylo to zbytečně.

Fidorce jsem dala výstavní vodítko, které měla potřetí na sobě a šlo se. Nejprve pan rozhodčí Fíďu prohmatal, koukl na zoubky a poslal nás převést pohyb, poté jsem Fíďu postavila do výstavního postoje a čekaly jsme na hodnocení :)

S hodnocením jsem moc spokojená, pouze nás pan rozhodčí upozornil, že Fíďa běhá u nohy a zvedá nohy ( holt výcvik poslušnosti ), správně by měla mít prostorný chod ale to dotrénujeme :)

Posudek: fena v dobrém vývinu, silná kostra, pěkná hlava, nůžkový skus, výborná horní linie, pěkný hrudník, korektní postoj, dobré osrstění, pohyb zatím málo prostorný

Ocenění: VN1 - Velmi nadějná 1 + Vítěz třídy

Rozhodčí: Otakar Vondrouš

Tím, že jsme dostali Vítěz třídy mohly jsme do odpolední soutěže, kde se posuzovali jedinci, kteří dostali vítěz třídy dorostu ( různých plemen ), Tam nás posuzovala paní rozhodčí - Mgr. Božena Ovesná, která nám nakonec dala 1. místo, a tuto kategorii jsme vyhrály. Takže radost největší :)

Výstavy asi zahrneme do našich aktivit a budu se snažit co nejdříve zas na nějakou jet.

foto: Kamča Vavřincová

 

Trénink obran Vrchlabí

5.9. - s Fidorkou jsme se zúčastnily tréninku obran ve Vrchlabí. Byla jsem moc zvědavá jestli se jí to bude líbit, jelikož moji ostatní psi nikdy k tomu nebyli vhodní. Ale Fidorka mě nezklamala, moc jí to bavilo, štěkala na figuranta, přetahovala se a zkoušeli jsme i začátky revíru, a Fíďa byla naprosto spokojená, mám moc velikou radost. Doufám, že budeme moci pravidelně chodit trénovat!

Výlet s Fidorkou v Peřimově

1.9. - po delší době jsme opět s Fíďou vyrazily do Peřimova ke Stáně . Udělali jsme pěknou procházku do Jilemnice a zpět, psiska - Fidorka, Falco a Fík, se pěkně proběhla. Bylo krásné počasí tak i fotky se moc povedly. Poté jsme došli ještě pro Matýska a udělali jsme další procházku zas na druhou stranu. Fíďa byla mezi kamarády velmi spokojená a užívala si :)

                           

Intenzivka dogdancingu pro pokročilé

19.-21.8. - Po jednom dni volna jsme opět vyrazili do Dvora Králové, tentokrát na intenzivku dogdancingu opět s Alou Smolíkovou. A opravdu to byla intenzivka :) denně 1 hodina volna a jinak cvičení a cvičení :) Jen nám první den nepřálo počasí pršelo, ale i přesto se cvičilo dále. Procvičovali jsme těžké cviky a trénovali na F 2. Poslední den se konali opět zkoušky, my se pokusili o F 2, nakonec jsme jí splnili na známku velmi dobře, takže si jí někdy zopakujeme, už je to poslední krůček k tomu Mastrovi 2. stupně :D

   

  

Tábor dogdancingu a agility 2013

13.-16.8.- Jako každý rok jsme se zúčastnili tábora ve Dvoře Králové. Náplň byla dogdancing pod vedení Aleny Smolíkové a agility Petry

Hamšíkové. Vzala jsem Maxe i Fíďu, takže věcí bylo opravdu hodně :). V pondělí večer jsem naložila auto, naložila psy a vyrazili jsme :) Po dojetí na místo, vybalení nám začali skvělé dny na které se celý rok vždy těšíme :) Tréninky jsme měli ráno agility a odpoledne dogdancing. Co se týče agilit, na to že běháme pouze 1 týden v roce a

image

 to na tomto táboře, tak Maxovi to jde moc dobře, jeho skoky, tedy spíše lety jsou prostě luxusní :), jediné co nám zatím nejde je slalom, ale ráda bych začala někam jezdit na tréninky během roku :). V

dogdancingu jsme se hlavně připravovali na zkoušku Htm 2 a F 2, a také jsme se naučili a procvičili nové triky. Fidorce jsem se věnovala mezi cvičením :) myslím, že i ona si to užívala měla tam psí kamarády se kterýma si pěkně pohrála a občas semnou šla na trénink místo Maxe, aby mi s ní Alča pomohla. Přijela se za námi i podívat i Bára se svým D.J. Ze Zárybského Dvora, se kterým si Fíďa pohrála a vykoupali se :) Nafotili jsme spoustu fotek. Poslední den se konali zkoušky, kde jsme splnili zkoušku Htm 2 na výborně, takže radost největší :)

souhrn fotek zde video ze zkoušky, z tréninků agility a triky Fidorky v sekci videa :)

  

  

Zkouška poslušnosti ZZO

3.8.2013 - po roce plánování se na našem cvičáku v Rokytnice konečně konaly zkoušky poslušnosti ZZO - zkouška základní ovladatelnosti psa, bohužel se vždy dal termín ale rozhodčí nakonec nemohl dorazit, tak jsme moc rádi, že konečně se to povedlo a pan rozhodčí Jiří Kolář přijel :)

S Maxem jsme moc netrénovali, ale teda moc mile mě překvapil :) měla jsem strach z pana rozhodčího, který je policejní psovod a je zvyklí na trochu jiný level, ale nakonec byl moc hodný :)

Poslušnost máme za 57 bodů z 60 a speciální cviky jsme udělali všechny tudíž máme zkoušku na PROSPĚL VÝBORNĚ :) takže naprostá spokojenost :)

    

 

Výstup na Sněžku a výlet k Mumlavskému vodopádu

  

21.7.2013 - hned další den jsme vyrazili opět se Stáňou a Falcem a Fíkem na Sněžku. Já vzala pouze Maxe, Fíďa by to ještě nezvládla. Opět jsme se naskládali do našeho auta a jelo se do Pece imagepod Sněžkou, tentokrát jsme nikde nebloudili :) Z Pece jsme vyráželi v 7 hodin, bylo chladno tak se šlo pěkně, rychle jsme se zahřáli :D Cesta byla pěkná :) ale nejlepší bylo když se před námi objevila Sněžka, samozřejmě fotky nemohli chybět a začalo to pravé stoupání, Max samozřejmě stále táhl, takže mi dost pomáhal, bez krizovky jsme dorazili až nahoru :) A ten výhled stál za to :), měli jsme ohromné štěstí na počasí, nebe bylo bez mráčků takže byl krásný výhled. Vyfotili jsme se a užili si ten pocit nahoře a šup stejnou cestou zpět, až při této cestě jsme začali potkávat davy lidí takže to bylo i dobře načasované :) Dorazili jsme opět do Pece a to už bylo teda vedro.... Vyjeli jsme směrem domů, u nás jsme nabrali Fidorku a jeli jsme ještě k Mumlavskému vodopádu, no když už cestovat tak pořádně :) Teda cesta do Harrachova to bylo něco, 5 semaforů a ještě za Harrachove uzavřená silnice, ale naštěstí jsme zjistili že i od místa uzavírky to bylo k vodopádům kousek. Fidorka si užívala, že je zase s námi. U vodopádu bylo opět hodně lidí, ale mi si místo na fotku našli :D Poté zpět k autu a hurá domů, super výlet a bez krizovky :D

                                      

  

  

   

Výlet na Riegrovu stezku a zříceninu Trosky

20.7.2013 – konečně jsme se Stáňou měly obě volno a hlásili krásné počasí, takže jsme na tento víkend naplánovali výlety, na které se již nějakou dobu chystáme :) Poprvé jsme někam vyrazili se všema psiskama – Max, Fídorka, Falco a Fík. Dnešní výlet jsme začali tak, že jsem autem dojela pro Stáňu a její psy. Naskládat naše 4 pesany do mého auta nakonec nebylo tak těžké :) Maxíček si jel vpředu pod palubní deskou, Stáňa s Fíkem na zadních sedačkách a Fíďa a Falcem v kufru :) Dojeli jsme do Semil a vyrazili pěšky na Riegrovu stezku, prošli jsme jí velmi rychle protože tam bylo příjemně chladno což psiska nabuzovalo :) došli jsme so Spálova , udělali fotky a šli jsme opět nazpátky k autu. Opět jsme se naskládali do auta a vyrazili k zřícenině hradu Trosky :) No nikdy jsme tam nejeli takže cesta byla velmi zajímavá :) Stáňa podle mobilu radila cestu a přesto jsem občas špatně zahnula :D

No není nad to se zeptat kolemjdoucích :) Nakonec jsme dorazili ke zřícenině, parkoviště je kousek od ní takže to byl už jen kousek. Až na Troskách jsem si uvědomila, že vlastně jsou všude schody, takže jsem Fíďu musela celou dobu nést, no to jsem si teda dala, takových schodů a lidí okolo a Fidorky 12 kilo:) …..ale stejně výhled za to stál :) ještě pár fotek a šlo se k autu, cestou jsme párkrát ještě vyfotili s výhledem na zříceninu za zády a jelo se domů. Moc jsme toho nenachodili, protože to bylo přizpůsobené Fidorce, je to ještě prcek, ale teda ťapkala celou dobu statečně a doma ještě řádila :) a také bylo ohromné teplo, takže si myslím, že to bylo super vymyšlené a moc jsme si to užili :)

 

      

 

Další návštěva s Fíďou v Peřimově

image

 

11.7.2013 - dnes jsme opět s Fíďou vyrazili do Peřimova :) Udělali jsme procházku po okolních polích, vyfotili jsme se na balících sena :) Psiska se skvěle vylítala, Fíďa už se tam chová jak doma :)

 

OD LEDNA DO ČERVENCE JSME PROŽILI SPOUSTU AKCÍ ALE BOHUŽEL STRÁNKY SI UDĚLALI CO CHTĚLI A VYMAZALI MNĚ TO TADY, TAKŽE ČASEM TO BUDU MUSET DOPLNIT