DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2013

 

NOVINKY 2013

31.12.2013 - poslední akce tohoto roku je za námo v proběhlých akcích 2013 více

22.12.2013 - aktualizace plánovaných akcích na rok 2014

                  - aktualizace proběhlých akcích -  přidáno závod Vánoční dárek :)

26.10.2013 - zúčastnila jsem se s Fidorkou sraz bsp v Prachovských skalách více v akcích

FIDORKA vše zvládla senzačně, ATB zabrala a do týdne byla naprosto zdravá, nyní se obáváme dalšího hárání :/ budeme doufat, že se to opět nebude opakovat, na jaře půjdeme na RTG a další povinná vyšetření na uchovnění, a pokud bude uchovněna pokudíme se o štěňátka, aby měla od pyometry pokoj pokud, ne nejspíše půjde bohužel na kastraci, moc se o ní bojíme, tak doufám, že vše dopadne dobře...

15.10.2013 - bohužel, dnes v noci bylo Fidorce velmi špatně....zvracela a nebylo jí dobře. Proto jsem ráno šla na veterinární kliniku v Brně ( Fíďu jsem si začala vozit do školy ) po celkovém vyšetření byla diagnosa jasná.. pyometra (zánět dělohy) terapie kastrace nebo zkusit lékama to vyléčit. Po poradě s naším panem veterinářem z Jilemnice jsem se rozhodla pro léčbu léky. Takže Fidorka dostává antibiotika a uterolytika, je jí po tom špatně, ale i přesto už vypadá mnohem lépe a věřím, že to vyléčíme :)

Bylo mi řečeno, že mám opravdovou raritu.... pyometra v 7 měsících, během hárání, a pak po 1 dni léčby ohromné zlepšení, prý je to opravdu výjimečný případ, no prostě můj pes!!

Příští hárání doufám, že se to nebude opakovat, pokud Fidorku potí uchovním zkusíme jí nechat štěňátka, jinak jí budu muset vykastrovat aby se to nevracelo ( po připuštění se to většinou nevrátí takže uvidíme... )... je to neskutečně statečná holčička, jsem na ní moc pyšná, na veterině si vše nechala líbit prostě ona je kouzelná!!!!

13.10.2013 - aktualizace proběhlých akcí

7.10.2013 - Fidorka nám začala HÁRAT!!

4.10.2013- aktualizace proběhlých akcí

22.8.2013 - aktualizace proběhlých akcích - přidán tábor a intenzivka

                 -  Max složil zkoušku Htm 2 na výborně a F 2 na velmi dobře

                 - přidány nová video - zkoušky Maxe, agility Maxe a triky Fidorky

3.8. 2013 -  s Maxíčkem jsme složili zkoušku z poslušnosti ZZO

22.7.2013 - aktualizace proběhlých akcí a plánovaných akcí

Fidorka a její kamarád Ozzy - pointer 3 měsíční

 

  

Maxík, Fíďa a Kety

 

11.7.2013 - aktualizace proběhlých akcích

27.6.2013 - aktualizace proběhlých akcích

26.6.2013 - částečná aktualizace

 

24.6.2013 - dodala jsem nové sekce : Jak rostl Max, Brit a Fidorka

                - aktualizovala jsem sekce kalendář akcí a proběhlé akce

                - Fidorka roste jako z vody, už je to veliká holka

12.5.2013 - Fidorka se zabydluje :)

 

10.5.2013 - A JE TO TU!!!! Dnes jsem si domů přivezla naší novou členku smečky Fidorku ze Zárybského dvora. Cesta byla náročná, jela jsem s ní vlakem protože auto stávkovalo :D, ale ona byla zlatá, poprvé vodítko, obojek, autem a vlakem ale byla miloučká. Maxík zatím je odtažitý ale to se poddá :D Jsem moc ráda, že jí mám je to tu o něco veselejší... :)

 

5.5.2013 aktualizace proběhlých akcí - přidán článek o dogtreku

Veliká novinka!!! Do naší smečky přibude nový člen :) a to fenečka australského ovčáka. Fenečka pochází z chovatelské stanice ze Zárybského dvora z vrhu F. Jedná se o tricolorní fenku jménem Fidorka ze Zárybského Dvora. Více o ní se dozvíte v její složce.

Proč AUO? Moc moc jsem chtěla bsp, ale doma mně prosili abych si vybrala jiné plemeno,.... rozhodli jsme se pro plemeno které se dožívá vysokého věku a bývají méně problematičtí co se týče zdraví, přitom bývají skvělý na výcvik a velmi se podobají berňáčkům - samozřejmě naše princeznička má ocásek! ;)

Ale po škole si určitě berňáčka koupím, je to moje srdeční záležitost!

Neznamená to, že zapomínáme na Britečka, ba naopak, myslím na něho každý den, stále si připomínáme jeho lumpárny a to že byl prostě skvělí!!  Fidorka je můj 3. pejsek, žádná náhrada!

  

 

Maxíček semnou podnikl cestu do Brna a strávil tam semnou 2 týdny školy.

Dlouhou cestu vlakem zvládnul senzačně, spinkal a nechal se od lidí překračovat a vůbec mu nevadilo, že překáží :) Na koleji byl naprosto senzační, spinkal jak na zemi tak i v posteli :) na přednáškách i na cvičení byl také moc hodný a moc jsem mu záviděla jak si tam spinká zatím co my psali kolikrát písemku :D Jen to, že je ve městě málo zeleně je škoda :/ , my jsme zvyklí na poklidný procházky a ne jako ve městě, tak kde je zeleň tam jsou všude lidi, kola, psy.... Ale myslím, že to pro něho zas bylo odreágování a nyní se může těšit na novou kámošku :) Moc děkuji Stáně, že mi Maxíčka hlídala a brala na procházky když jsme nemohla :)

 

  

 

 

imageS těžkým srdcem a se slzami v očím musím oznámit, že 16.3.2013 ve 21:39 ve věku 8 a půl letech, nám opustil náš milovaný berňáček Brit. Brouček náš bojoval statečně až do konce, bohužel opět musel na operaci se žaludkem, z operace se probudil a statečně bojoval, ale nakonec to jeho srdíčko vzdalo. Zemřel v našem objetí. Je to pro nás ohromná ztráta, Briteček byl opravdoví člen rodiny, a vím, že prožil u nás krásný život. Na jeho vysoký věk (bohužel průměrný věk bsp je okolo 7 roků ) z něho vyzařovala energie a radost ze života, naštěstí se vůbec netrápil, za to já se nyní trápím hodně, naštěstí tu máme ještě Maxíčka, který nás teď hodně potřebuje!

Britečku můj milovaný, byl jsi pro nás ten nejlepší pes na světě, kterého jsme si mohli pořídit, byl jsi náš první. Moc děkuji za ty krásné roky, které jsem s tebou prožila, nikdy na tebe nezapomenu a budeš mi navždy chybět!

image

 Pověst o DUHOVÉM MOSTĚ

Když umře nějaké zvíře, které je tady na zemi někomu zvláště blízké, dostane se na kraj Duhového mostu. Jsou tam krásné louky, kopce a jezera, kde si naši psí kamarádi mohou spolu hrát. Mají plno dobrého jídla, pití i slunečního svitu, jsou v teple a v pohodlí. Tam pejsek zase omládne, může volně běhat podle chuti, k jídlu má tu nejjemnější játrovou paštiku, k odpočinku ho čeká pelíšek z prachového peří. Nic ho nestraší, nejsou tam žádné bouřky ani zlí tvorové. Naši chlupatí kamarádi zkrátka mají všechno, co jejich srdíčka žádají a po čem v životě toužili. I neduhy, které je provázely, jsou pryč. Ten, kdo byl starý, je opět mladý. Ten, kdo byl nemocen či poraněn je zdráv a při síle, plný života.

Jsou opět takoví, jaké si je pamatujeme z nejkrásnějších snů. Jsou šťastní, až na jedinou maličkou výjimku - chybí jim jejich páníček, přítel největší.

Všichni si spolu hrají až přijde den, kdy se pejsek najednou zastaví a zpozorní, podívá se do dálky. Jeho jasné oči se rozzáří, celé tělo se nadšením rozechvěje. Opustí kamarády a rozběhne se zelenou trávou k obzoru, stále rychleji a rychleji. Objevil svého lidského přítele a když se konečně setkají, pevně se obejmou. V radostně bláznivém vítání pejsek olíže tváře, ruce pohladí jeho hlavu a člověk se znovu podívá do věrných očí, které nadlouho zmizely z jeho života, ale nikdy se neztratily z jeho srdce. Už je nic nerozdělí.

A tehdy překročí Duhový most společně ... 
(převzato)

16.2.2013- Aktualizace proběhlých akcích a kalendáře akcí

image

14.2.2013- Maxíkovi došel předčastný dárek k narozeninám a to kšíry na tahání, již jsme je vyzkoušeli na běžkách a byla to paráda :)

image image

28.1.2013 - stala jsem se členem dogdancing klubu ČR

1.1.2013 - přidáno video triků Maxe a trochu Britečka

Plány na rok 2013

V novém roce plánujeme spoustu akcí, určitě se zúčastníme oficiálních i neoficiálních soutěží v dogdancingu. Ráda bych se pokusila s Maxem o splnění nějakých zkoušek: z dogdancingu MD 2, HtM 2 a možná když se nám bude dařit trénovat tak i F2 a Htm 3, ale kdoví :) - z poslušnosti ZZO, možná by jsme si zkusili i zkoušku trvalosti AD.  Také se chci přihlásit na tábory ale musím se nejdřív rozhodnout na které pojedeme :) Se Stáňou a jejím Falouškem a Fíčkem podnikneme určitě výlety ;) konečně si vyšlápneme Sněžku!!! Ráda bych začala trénovat agility aby jsme si mohli dát třeba nějakou menší premiéru :)

Shrnutí roku 2012   ( směs fotek z roku 2012 : ZDE )

Tento rok byl pro nás velmi zajímavý, úspěšný ale i plný stresu! S Maxíkem jsme složili zkoušky z dogdancingu Htm1, MD 1, DwD 2 a z poslušnosti ZOP - vše na výborně. Také jsme se zúčastnili závodů s výsledky 1. místo, 3. místo, 4. místo a z MR ČR dogdancingu 2krát 6. místo. Také jsme si úžili 3 krásné tábory. A Max získal Master of dogdancing 1. stupně. S Britečkem to bylo horší jeho zdravotní stav mě dal hodně zabrat. Dvakrát dostal torzi žaludku, a ve svých 7 letech byl za rok 3krát operovaný, ale díky našemu panu veterináři (MVDr. Pavel Ott) to Briteček zvládl a užívá si krásný věk 8 let. :)

 Co se týče mě, já jsem úspěšně odmaturovala a nastoupila na Veterinární a farmaceutickou univerzitu v Brně.  Do naší rodiny přibyl člen :) v březnu se mé sestře Katce narodila holčička Lucinka, takže jsem pyšnou tetou :D A také jsem oslavila kulaté narozeniny - 20 let :)

  Takže super rok za námi a doufám, že nás čeká báječný rok před námi :)